Річниця володіння автомобілем

Відгук про автомобіль
01.04.2024

Рік тому я забрав дане авто у чоловіка, який займається прогоном авто з США та їх відновленням.


Це було вже декілька місяців після отримання прав, коли я саме почав проглядатись до можливих варіантів для купівлі як першого автомобіля. Випадково ішовши по вулиці зустрів свого старого знаймого, на котрого працював у підлітковому віці, та на запитання як справа, відповів що нещодавно здав іспит на водіння та вже маю водійське посвідчення. Тоді він мені запропонував глянути пропозиції перекупа у котрого сам купував авто, та декілька його родичів, на що я й погодився. перед подією він надіслав мені лише три фотографії, по яким я вже міг зрозуміти моделі цих машин.


Фото від знайомого разом з Passat B7 USA, 2.5

Фото від знайомого разом з моєю Джетою, вигляд ззаду

Фото від знайомого разом з моєю Джетою, вигляд попереду


Спочатку розміркував над придбанням саме Пассата, але посидівши в обох автомобілях, Джетта мені в рази більше сподобалась. По перше вона була з багатшою комплектацією та шкіряними сидіннями, тоді як Пассат був мінімальним та з сидіннями із тканини.


Також розмір зіграв ключову роль при виборі, адже більший розмір в першу чергу означає і більшу вагу авто, що в свою чергу дає меншу динаміку та ще більший розхід палива (хоча Джетта також ще та ненажера).


Єдиним вагомим мінусом Джети в порівнянні з Пассатом була задня балка, тоді як у того була бараторичажка, у всьому інші в плані коробки передач та моторів вони були ідентичними.


На той момент мені ще усі агресивно рекомендували встановити газ на двигун, від чого я не менш агресивно відмовлявся, і не жалкую про це 😅


Я обожнюю цей автомобіль, він подарував мені перший справжній водійський досвід, пізнав як саме авто потрібно доглядати за своїм улюбленцем, ну і звісно ж отримав купу позитивних емоцій з ним. Нічого критичного з ним не сталось за 8200 миль пробігу, які я проїхав за рік.


Можливо дане авто і не є найшвидшим в потоці, але його потужності є достатнім для того щоб отримати драйверські емоції в рамках безпечних швидкостей. На трасі також обігнати майже будь-кого, хто не летить в лівому ряду під 200 немає проблем. Максимальна швидкість, яку я на ній витискав поки що була 140 км на год, але це не повʼязано з якимось поломками, просто не є фанатом настільки швидкої їзди (безпека на першому місці) та і розганятись у нас немає де.



Саме перше фото зроблене на мій телефон. Близько 5 хв після отримання ключів в руки.

Друге фото зроблено моїм другом, також у той самий час

Той самий день, на підʼїзді до дому

Декілька днів після, квітень 2023 року


На другий день я вже встиг потрапити у невеличке ДТП, на парковці біля магазину вʼїхав заднім ходом у Фабію та погнув їй номерний знак 😬. Спочатку навіть не зрозумівши що сталось, я просто поїхав собі далі, але через 100 метрів розвернувся на приїхав на теж місце. Власник Фабії (вибачаюсь, дуже прикро що так сталось), просто вийшов з магазину, людина поруч розповіла йому що сталось, він просто поправив номерний знак, сів в авто та поїхав собі. Я навіть не встиг вийти з власного автомобіля та підійти до нього, видно що пошкодження були некритичними. Після цього як таких аварійних випадків не траплялось, якщо не говорити про майже аварійні ситуації.


Літом я вже почав більш впевнено їздити, було навіть декілька поїздок до карʼєру з друзями для відпочинку. Тоді довелося виїжджати на легеньке бездоріжжя, і ось в цьому плані авто трохи слабо себе показує через малий передній кліренс, постійно страшно зачепити один з передніх піддонів автомату чи двигуна.


Літо, Старе Місто

Парковка біля супермаркетуПолірування салону на вулиці

Фото з відпочинку за містом

Перший тюнінг, кінець літа


Осіння пора також була приємною, єдине що трапилось за цей сезон це вʼїхав знову під час їзди назад в стовп, коли навколо було безліч простору. Пошкодження були мінімальними, оскільки бампер пластиковий, але його потрібно перефарбовувати (що я сподіваюсь буду робити згодом (не самотужки)). Ну, а ще в цю пору року доволі таки сильні тумани. Тоді я ще гадав, що задню ПТФ потрібно вмикати в таких випадках, але після того як мені посигналили двічі, зрозумів що це погана була ідея.


Фото пошкодженого бамперу

Туман восени №1Туман восени №2Туман восени №3


Під час зимового періоду намагався не виїжджати без необхідності, через те що їзда в цю пору року мені не приносила особливого задоволення, та й лякала своєю безжальністю до самих автомобілів. Під час перших снігів, незважаючи на те, що я встиг перевзути на зимову гуму, на кожному повороті спрацьовував АБС та антибукс. Проїжджаючи навіть 100 метрів по снігу, який на перший погляд здавався чистим, машинна могла вже повністю покритись брудом який знаходився під ним. Ну, а ще за цей час я вбив лакове покриття щіткою для зняття снігу, якщо раніше авто було майже дзеркалом, то зараз воно вже трішки матове та потребує полірування. Та й розхід неприємно здивував, якщо літом він був у районі 12 по місту, то взимку він став усі 15.


Фото взимку №1Фото взимку №2Фото взимку №3Фото взимку №4Фото взимку №5


Ну і на останок трішки мемів про самого себе. Впевнений, що даний автомобіль буде ще радувати мене доволі таки великий проміжок часу в майбутньому.




Дата події
01.04.2024

Коментарі 3

2 000 символів доступно
user_picture
IvanTryhuba
Subaru Forester III покоління/SH
Артур, вітаю!
2 квітня 2024 р. (ред. )
user_picture
beskostyi
Skoda Fabia II покоління (FL)
Вітаю! Хай і надалі радість приносить
2 квітня 2024 р. (ред. )
История великой любви
1 квітня 2024 р. (ред. )

Бажаєте розповісти про авто?

Додавайте власне авто, навіть минуле, ви ж знаєте про нього все