Тюнінг акустики, шумовіброізоляція.

Автозвук
20.04.2024

Загалом, дістали риплячі передні колонки, а задні динаміки розміром 4*6ʼʼ фізично не можуть вивозити весь звук на авто. 


На рахунок заміни думав давно, ось і дійшли руки. Вибір зупинився на jbl, іншим китайцям довіри не було. Отже, починаю із задніх. 


Вони розташовані у полках багажника та пара ВЧ у задніх дверках. Так як посадковий розмір досить рідкісний - вибір був невеликий. Купую коаксіальні JBL Stage3 6427. Цим самим додаю ще одну пару ВЧ у авто. Встановив на штатні місця без жодних проблем. 



Звук я оцінив, грають чисто та приємно, але не вистачало звуку у передній частині машини. Відразу дозамовляю компонентку JBL Stage3 607C. Зарання прорахував посадочну глибину, та замовив підходящі подіуми із МДФ матеріалу. 


На наступний день беруся міняти, знімаю карти і ось, що мене зустрічає. Підвісу немає, котушки бовтаються… звичайно вони не могли грати) висверлюю сверлом 5.2 мм заводські кльопки. Намагаюсь встановити нові, але розумію, що потрібно знімати фільонку повністю. 



Зняв… і відразу пожалів. Це був необдуманий вчинок, так як прогнозували дощ, а все робилося у дворі без накриття. Гараж поряд був, але він забитий всяким мотлохом.

Відкладаю цю справу на наступний день, і в цей ж вечір задумався про шумовіброізоляцію.

Купую вібру Acoustics Xtreme 3mm, та шумо- тепло ізоляцію Acoustics SOFTMETAL. 


Приїжджаю до гаражу, беруся за справу. Клею вібру, пішло по одному листу на дверку (лист 700х500). Також частина третього листа пішла на внутрішні фільонки.

З динаміками прийшлося погратися:

Зробив невеличкі надрізи, шоб вивести провід від колонок, від оригінальних зняв прокладку та наклеїв на новий подіум. Все прикрутив болтами 6мм. Сверлом 2.5 мм просверлив отвори, туди ж вкрутив динаміки на саморізи які йшли в комплекті 4 мм. Довго думав що підкласти під самі динаміки між подіумом… поролону у мене не знайшлось, під руку попав грубий двосторонній скотч. Встало все як рідненьке ;) також обкатав віброю. Ось такий зазор до направляючої склопідйомника вийшов (як у штатних +-).




Процес продовжується, вирішив розбити на декілька частин. Продовження буде протягом декількох днів.

Витрачено
10 400 грн.
Пробіг
213 368 км
Дата події
20.04.2024

Коментарі 1

2 000 символів доступно
user_picture
vollex
Volvo S60 II покоління
Круто
21 квітня 2024 р. (ред. )

Бажаєте розповісти про авто?

Додавайте власне авто, навіть минуле, ви ж знаєте про нього все