debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Nissan Qashqai: Піонер серед кросоверів Назад

Nissan Qashqai: Піонер серед кросоверів На правах рекламы

Новий Qashqai, знову підніме планку і встановить стандарт у сегменті завдяки своєму вражаючому дизайну, комфорту, вишуканості, ефективності та зручним технологіям.
  • Понад 3 мільйони одиниць Qashqai продано в Європі та 5 мільйонів по всьому світу
  • Новаторський кросовер Nissan створив новий сегмент і є еталоном з 2007 року
  • Новий Qashqai третього покоління покращує досвід керування та володіння автомобілем

У 2007 році, коли було представлено Qashqai, на дорогах не було нічого подібного. В автомобілі посадочне місце водія було трохи підняте, що дозволяло краще бачити дорогу, але загальні габарити автомобіля були такими самими, як і у його колег – хетчбеків C-сегмента. Його варіанти з бензиновим і дизельним двигунами були економічними та ефективними, але існувала також повнопривідна версія для тих клієнтів, яким потрібне додаткове тягове зусилля в складних умовах. У підсумку, було запропоновано чудовий баланс між компактними розмірами хетчбека і поліпшеним оглядом і повним приводом кросовера без збільшення габаритів, ваги й зменшення ефективності. Таким чином, нам вдалося поєднати найкраще з обох світів, зруйнувавши бар'єри, пов'язані з володінням позашляховиком.

Спочатку прогнозування продажів нового автомобіля, у якого не було прямих конкурентів, було складним завданням. Загалом, очікування від продажів в Європі тоді склали близько 100 000 одиниць на рік.

Але прогнозні оцінки не справдилися. Протягом декількох місяців для задоволення попиту було введено додаткову зміну на заводі Nissan в Сандерленді, Велика Британія.

Обсяги продажів Nissan Qashqai продовжували зростати з року в рік, а його привабливість для покупців розширилася, коли у 2008 році було випущено модель другого покоління Qashqai+2, в якій було додано (завдяки подовженій колісній базі) складаний третій ряд сидінь у більшому багажному відділенні.

У 2010 році було проведено масштабну модернізацію моделі, в ході якої було поліпшено зовнішній вигляд. До моменту заміни Qashqai у 2014 році моделлю другого покоління, 17 прямих конкурентів взяли приклад з Nissan і випустили на ринок свої власні кросовери.

Незважаючи на появу багатьох європейських конкурентів, моделі Qashqai першого покоління продавалися в середньому в обсязі понад 200 000 одиниць на рік.

У 2014 році у продаж в Європі надійшов Qashqai другого покоління з більш яскравим дизайном й ефективнішими двигунами, досконалішими та зручнішими технологіями. Друге покоління Qashqai побило рекорд, ставши першим автомобілем, виробленим у Великій Британії, який найшвидше досяг позначки у 500 000 вироблених одиниць.

На сьогоднішній день в Європі продано понад 3 мільйонів автомобілів Qashqai, а у світі – понад 5 мільйонів. Наразі в Європі налічується 26 прямих конкурентів нинішнього Qashqai. Якщо Qashqai був піонером цього форм-фактора, то відтепер це окремий сегмент – сегмент, який продовжує рости щорічно. З появою нового Qashqai, модель знову підніме планку і встановить стандарт у сегменті завдяки своєму вражаючому дизайну, комфорту, вишуканості, ефективності та зручним технологіям.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми