debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Як пороблено? Небезпечні сидіння в Peugeot та Citroen і фокуси камери в Mercedes Vito Назад

Як пороблено? Небезпечні сидіння в Peugeot та Citroen і фокуси камери в Mercedes Vito

Відкличні кампанії, оголошені протягом 24-го тижня 2022 року автовиробниками в Європі.

Минуло близько тижня після попереднього огляду відкличних кампаній, а європейські регулятори вже підготували нову порцію причин, через які автовласникам буде не зайвим звернутися до дилерських центрів. Цього тижня під відклик на СТО потрапили вісім моделей від чотирьох відомих брендів.

Пежо 508

Наймасштабнішу кампанію на цей раз оголосили у Peugeot. Сервісні центри цього бренду повинні оглянути одразу три моделі: 2382 фургонів Expert та Traveller і 1073 фастбеків 508. Через ризик травмування при ДТП у фургонах, вироблених з 16 листопада по 16 грудня 2021 року, варто перевірити кріплення підголівника на двомісних передніх сидіннях. У 508-му причиною відклику стало невірне налаштування підігрівача, через яке в деяких машинах існує ризик задимлення, або навіть пожежі.

Як пороблено? Ризик пожежі в Mercedes та проблеми з кермом на Fiat

Другу за масштабом кампанію оголосили в Citroen. Там також планують оглянути три моделі: 2293 кросоверів C5 Aircross та 1579 фургонів Jumpy та SpaceTourer. Не важко здогадатися, що причини відкличних кампаній тут такі ж, що й у Peugeot. У фургонах хочуть оглянути підголівники, а в паркетнику знайшли такий самий дефект, як і у 508-му. До слова, подібну проблему з підігрівачем регулятор виявив і на DS7 Crossback, через що власників 2293 кросоверів цієї моделі запрошуватимуть до сервісних центрів.

Мерседес-Бенц Віто

І знову не обійшлося без Mercedes-Benz. Як і минулого тижня, під відклик потрапили певні модифікації фургона Vito. Цього разу регулятор оголосив кампанію в категорії “ризик аварії”. Втім, під цією голосною назвою приховується банальна відмова камери заднього огляду. Деякі власники повідомили, що під час сильних морозів картинка з камер може “завмирати” що і справді створює ризик ДТП при маневруванні заднім ходом.

Відкличні кампанії виробників. Що воно таке і в кого їх більше?

Вкотре звертаємо увагу читачів на те, що відкличні кампанії вже давно стали ледь не повсякденною рутиною: їх проводить більшість серйозних автовиробників з метою усунення навіть потенційних негараздів. Тож це радше турбота про безпеку клієнта, ніж ознака некомпетентності інженерів. Однак перевірити авто (а тим більше позбавитись якогось конструктивного недоліку задарма) ніколи не завадить.

Отзывы о Citroen Jumpy

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми