debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Автомобіль тижня. Opel Astra L Назад

Автомобіль тижня. Opel Astra L

Новий Opel Astra вже почали продавати в Європі. А коли він дістанеться до України?

Купівля концерном PSA марки Opel та початок переходу машин німецького бренду на французькі модульні платформи, не викликала великого ентузіазму у багатьох поціновувачів бренду. І, напевно, найбільше людей хвилювалось за долю моделі Opel Astra. Але варто відзначити, що німецького в найпопулярнішому “Опелі” і так лишалось дуже мало. Автомобіль попередньої генерації був побудований на американській архітектурі GM D2XX, тож причин для зойків та суму і справді не багато. Та що нова Astra отримала від переходу на французький “візок”?

Опель Астра

Щоби вдихнути в Opel нове життя, в концерні розробили для бренду фірмовий дизайн під назвою Vizor. Він був розроблений британським дизайнером Марком Адамсом і вже встиг “засвітитися” на кросоверах німецької марки. Ентузіасти дуже добре прийняли новий стиль бренду, але саме на Astra він виглядає найгармонічнішим. 

Автомобиль недели. Peugeot 308

Назву Vizor цей стиль отримав за схожість з візором на гоночному шоломі. Це добре помітно по передній частині автомобіля, де оптика плавно переходить в чорну фальшрадіаторну решітку, поєднуючись у єдиний елемент. До слова про оптику. Уже в базовому виконанні вона на Astra повністю світлодіодна, а за доплату сюди можна встановити матриці IntelliLux. Кожна така фара поєднує в собі 84 світлодіоди, яким можна керувати окремо. Завдяки цьому електроніка автомобіля може змінювати напрямок світового пучка та затемнювати певні елементи дороги.

Опель Астра

Якійсь стилістичні паралелі з найближчим родичем, Peugeot 308, тут можна побачити тільки якщо поставити обидва автомобілі поряд та дивитися на них в профіль. При такому ракурсі стає помітним що в обох моделей дуже схожа форма дверних прорізів, нахил заднього скла та навіть розташування лючка бензобака.

Що вибрати? Порівнюємо Hyundai Venue та Opel Crossland

Розмір колісної бази новинки також співпадає міліметр в міліметр, хоч в цілому німець виявився на 7 міліметрів довшим та на 8 міліметрів ширшим. Однак розпізнати таку різницю на око навряд чи вийде.

Слідом за кросоверами Mokka та Grandland нова Astra приміряла на себе й концепцію інтер'єра Opel Pure Panel з дуже лаконічним дизайном. Панель приладів тут об'єднана в єдиний блок з екраном мультимедійної системи. Сама ж передня панель виконана з мінімальною кількістю граней, але з достатньо складним дизайном, чого не скажеш про центральну консоль. Остання — рівна майже як стіл, а єдиною ознакою рельєфу на ній став джойстик керування КПП.

Тест-драйв Opel Mokka: нехай менший, але кращий

А от за чим поціновувачі Opel Astra і справді можуть сумувати, так це за фірмовою задньою підвіскою з механізмом Уатта й гарним балансом між плавністю та керованістю. Модульна платформа EMP2 не передбачає складних рішень по підвісці, тому у новинки вона гранично проста. Спереду тут використовуються стійки MacPherson, а ззаду — звичайна напівзалежна балка.

Опель Астра

Що ж до лінійки двигунів, то під капотом нового Astra ми побачимо давно знайомий асортимент французьких моторів. На базових модифікаціях хетчбека встановлюється 1,2-літрова турботрійка на 110 або 130 кінських сил. За доплату її можна замінити на 1,5-літровий 130-сильний турбодизель. Цікаво, що за замовчуванням до пари для всіх двигунів встановлюється 6-ступенева “механіка”, тим часом за 8-діапазонний “автомат” дилери в Європі просять доплатити. Втім, його можна встановити тільки на 130-сильні двигуни.

Новий Opel Astra не зміг заробити максимальний бал за безпеку

Окрім класичних двигунів в країнах Старого Світу “Астру” також пропонують як підзарядний  plug-in гібрид. Загалом для моделі доступні два гібридних варіанти. В обох випадках під капотом буде встановлюватись 1,6-літрова бензинова турбочетвірка, що працює з 110-сильним електродвигуном. Залежно від версії установки, гібридні Opel Astra видаватимуть від 180 до 225 кінських сил

Старт продажів в Європі, як і планувалося, розпочали напочатку 2022 року. З об'єктивних причин в Україні зустріти автомобіль ми поки не встигли. Однак це зовсім не означає, що його й не буде. Як і вся країна, в офіційному представництві Opel вірять у покращення справ і планують нарешті вивести Opel Astra і на наш ринок

Коли він з'явиться та скільки коштуватиме?
Новий Opel Astra L в Україні

Загадувати конкретні терміни поки не варто: за попередніми планами імпортера перші живі авто мають доставити до України вже цієї осені, однак точні дати можуть змінитися. Якщо вас цікавить ця модель, можете переглянути повну інформацію по ній на спеціальній сторінці, або підписатися на Telegram-канал AUTO.RIA, де ми публікуємо найцікавіші автомобільні новини. А старт продажів Opel Astra в Україні, безумовно, буде однією із них.

Отзывы о Opel Astra

222 место
Отлично
1218 отзывов
4.3
222 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.1
  • Дизайн
    4.6

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов

Все отзывы о Opel Astra

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми