debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Найбільша решітка серед легковиків? Мінівен GAC Trumpchi M8 дав жару Назад

Найбільша решітка серед легковиків? Мінівен GAC Trumpchi M8 дав жару

Любителі мема з радіатором парового опалення на передку BMW можуть відправляти цю відому «фотожабу» до архіву: на ринок вийшов мінівен із насправді гігантським «грилем» - новий GAC M8. Що воно таке?

Автомобілісти Китайської Народної республіки люблять усе велике, а оскільки йдеться про найбільший автомобільний ринок світу, виробники докладають максимальних зусиль, щоб їм потрафити. Спочатку пристрасть вимірювалася по горизонталі: завдяки цьому в салонах китайських дилерів з’явилися моделі популярних компактних легковиків із подовженою колісною базою, а європейський ринок отримав популярний (і в Україні теж) Skoda Superb.

Топ-12 найдоступніших авто з Китаю та Узбекистану. Що є на AUTO.RIA?

Втім, останнім часом серед забезпечених верств китайської автомобільної спільноти спалахнув інтерес до зростання по вертикалі. До двоповерхових легковиків справа поки не дійшла, однак машини з велетенськими фальшрешітками радіатора стали там справжньою манією. Ймовірно, «детонатором» став китайський виробник представницьких авто Hongqi («Хуньци», належить до групи FAW). Китайською назва означає «червоний прапор»: не дивина, що марка пропонує виключно представницькі авто, які мають попит серед партійної еліти КНР.

Тож тепер бажання «виглядати як перший секретар обкому партії» означає наявність ключів від авто з декоративною решіткою радіатора такого розміру, що жартики навколо нових «ніздрів» BMW X7 або марно позбавлених уваги граток Audi Q7 втрачають будь-який сенс. На фото перед вами — друга генерація китайського мінівена GAC Trumpchi M8, який з’явиться у тамтешніх дилерів ще до початку зими. Зважте, що висота і ширина авто — понад 1,8 метра, тож орієнтовна площа «батареї» на його передку — близько 1,5 м2.

Не обов’язково трактор. 20 найпотужніших авто, які є на AUTO.RIA зараз

Жарти жартами, але й сам мінівен теж не маленький: довжина M8 становить 5212 мм, відстань між осями — 3070 мм, і це, з огляду на наявність широких зсувних дверцят пасажирського салону і масу хромованих деталей, свідчить про належність до сегмента преміальних авто. Порівняти китайського «буса» за габаритами можна хіба що з довгобазними варіантами актуальних Volkswagen T6.1 Caravelle (5304 мм), Peugeot Traveller Long (5308 мм) або Mercedes-Benz V-класу (5370 мм).

Зовні в око спостерігачам впадають фари, наявність яких мала б трохи стурбувати дизайнерів Peugeot та DS наявністю світлодіодних «пазурів» ДХВ типової для французьких авто форми. Однак форма «гриля», який є головним елементом передньої частини М8, натякає, що без втручання Toyota не обійшлося: тут очевидні натяки на стиль «буса» Lexus LM з присмаком нової генерації флагманського позашляховика LX.

Это была не шутка. «Бус» от Lexus рассекречен. ВИДЕО

Так і є: GAC не надто поширюється про платформу мінівена Trumpchi M8, однак не приховує наявності під його капотом гібридної силової установки, розробленої «Тойотою». Втім, передбачено й 2,0-літровий бензиновий турбомотор (252 к.с., 390 Нм), який за допомогою восьмиступеневої АКПП Aisin розганятиме 5-метрового «буса» до 200 км/г.

У салоні нового М8, презентованого у найдорожчій комплектації, можуть уміститися семеро, причому центральний ряд передбачає два «капітанських» крісла з електроприводом, обігрівом, вентиляцією, масажером та відкидними підставками для ніг, для управління якими пристосовано вбудовані у підлокітники сенсорні дисплеї. Окремі екрани перед «віпами» замінив широкоформатний відкидний телевізор на стелі.

Кокпіт обладнаний не менш щедро: щиток приладів замінено 12,3-дюймовою РК-панеллю, а більшість перемикачів з торпедо перенесли на 14,6-дюймовий екран інформаційно-розважальної системи. На додачу виробник може прикрасити інтер’єр вставками з натуральної деревини та прошити шкіру сидінь «золотою» ниткою.

Усі нові мінівени в наявності. Що є на AUTO.RIA?

Вартість нового Trumpchi М8 китайці поки не розкривають, — однак відомо, що скромнішу зовні машину попередньої генерації продавали за ціною до 54 тисяч доларів. І не без успіху: за п’ять років китайці знайшли майже 200 тисяч власників таких «бусів». Звісно, здоровенна хромована решітка та безумовно кращий інтер’єр збільшать і цінник новинки.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Комментарии (3)

Добавить комментарий к статье
Кравченко Володимир | 14:15, 12 окт. 2022

Нарешті бехам і льохам позакривали рти з їхніми дурними дизайнами.

Іван | 11:55, 23 нояб. 2022

Цікаве авто) Але решітка напоминає вуса діда????

валерий | 17:35, 02 дек. 2022

Дайте знати коли батарю почнуть ставити

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми