debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Новий Corolla Cross: пішоходи можуть видихнути Назад

Новий Corolla Cross: пішоходи можуть видихнути

Японський кросовер склав краш-тест на максимальні 5 зірок, але не без зауважень.

З дедалі активнішим використанням модульних платформ автовиробникам стало легше розширювати модельні ряди, випускаючи нові автомобілі. Завдяки спільній архітектурі вони можуть ширше використовувати розробки від інших моделей, вкладаючи більше ресурсів, скажімо, на дизайн.

Новий Toyota C-HR: яким буде наступний кросовер?

Одним з яскравих прикладів цього стала японська Toyota, яка окрім паркетників що вже існують, намагається випустити ще по одній моделі. Спочатку японці представили невеличкий Yaris Cross, а після нього в асортименті з'явився більший паркетник на ім'я Corolla Cross.

Великі виробники здебільшого встигли адаптуватись до нових вимог краш-тестів Euro NCAP, хоч саме Toyota іноді видає неочікуваний результат. Наприклад, цього року міський крос-компакт Aygo X зміг заробити тільки чотири зірки. Безумовно, це на один бал більше ніж у 2017-му, коли через недосконалість електронних систем хетчбек Aygo провчили оцінкою у три бали, але й Toyota Corolla Cross зберігала певну інтригу.

Тест-драйв Toyota RAV4 Plug-in Hybrid: вы захотите переплатить

Першою несподіванкою стало те, що найвищу оцінку новий кросовер отримав за безпеку пішоходів. Майже у всіх вправах авто показало гарний або достатній рівень їхнього захисту. Бампер, що доволі нетипово для автомобілів цього сегменту, не наносив істотних травм ногам, а захист тазу і поготів було оцінено у максимальний бал. Також високу оцінку отримала система автоматичного екстреного гальмування, яка вчасно виявляла пішоходів та велосипедистів та майже у всіх сценаріях встигала зупинити автомобіль.

Безпечність Королла Кросс

Щодо захисту водія та дорослих пасажирів у експертів також не виникло серйозних зауважень. При фронтальному ударі з частковим перекриттям манекени виявили гарний захист колін та стегон водія та переднього пасажира. Причому, результат був стабільним для людей різного зросту, манекени яких сиділи у різних позах. Однак занизити оцінку в цій вправі довелось через не найкращий захист грудної клітини водія. Окрім цього, питання виникли до центральної подушки безпеки, яка не надавала стабільного захисту пасажирам різного зросту. У решті випадків критичних зауважень не було висунуто.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери Toyota RAV4 та Haval Dargo

Під час оцінки захисту маленьких пасажирів частину балів довелося списати за відсутність універсального кріплення на центральній секції сидіння позаду та ненайкращий рівень захисту шиї 10-річного манекена. У всіх інших випадків автомобіль зміг добре захистити дітей та показав дуже хороший результат при різних краш-тестах.

  • Захист дорослих пасажирів - 85%
  • Захист дітей 83%
  • Захист пішоходів - 87%
  • Електронні помічники - 82%

До електронних помічників Toyota експерти Euro NCAP цього разу не висували критичних зауважень. Система автоматичного екстреного гальмування добре відпрацювала в тестах з іншими машинами, а сам кросовер було оснащено асистентами, які слідкують за станом та концентрацією водія.

Тест-драйв Toyota Yaris Cross: чудес почти не бывает!

Функція контролю рядності втручається в ситуацію плавно, а система контролю швидкості вміє розпізнавати дорожні знаки та надає актуальну інформацію на кожному відрізку. Також цікавою особливістю стало те, що сигналізація про непристебнутий ремінь безпеки на сидінні другого ряду тут встановлена вже в базовій комплектації. Відтак у підсумку Corolla Cross отримав від експертів гідні п'ять зірок.

Варто зазначити, що в плані електронних помічників автомобілі для українського ринку (і Toyota серед них) суттєво відрізняються від того, що продають у країнах Західної Європи. Причина — висока вартість таких систем і боротьба за конкурентний цінник для нашого ринку.

Все новые кроссоверы Toyota на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Все новые кроссоверы Toyota на AUTO.RIA
от 940 541 грн до 2 420 643 грн

Зазначимо, на цю мить Corolla Cross не представлена в Україні, хоча минулого року імпортер уже заявляв, що ця модель з'явиться в українських автосалонах саме восени 2022-го. Звісно, строки довелось переглянути, однак навряд чи в українському офісі відмовились від цієї ідеї.

Отзывы о Toyota Corolla

130 место
Отлично
1190 отзывов
4.4
130 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.4
  • Надежность
    4.6
  • Комфорт
    4.2
  • Цена
    4.2
  • Дизайн
    4.5

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Toyota Corolla

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми