debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Що вибрати? Порівнюємо Hyundai Venue та Opel Crossland Назад

Що вибрати? Порівнюємо Hyundai Venue та Opel Crossland

Які автомобілі обирають для порівняння клієнти AUTO.RIA?

Сьогодні мова знову піде про субкомпактні кросовери, які є в наявності на AUTO.RIA. Герої нинішнього порівняння пропозицій дилерів - Opel Crossland та Hyundai Venue - своєю акуратною й ошатною зовнішністю здатні дати опір багатьом суперникам.

Що вибрати? Порівнюємо кросовери MG ZS та Chery Tiggo 2 Pro

Це досягнуто завдяки широким можливостям індивідуалізації та палітри кольорів. А ще у наших конкурентів багаті комплектації, потужні та економні двигуни й чудово організований простір в салоні та багажному відсіку. Ще б пак, йдеться ж бо про доволі тісний клас, битва за клієнта в якому чи не найзапекліша. Та попри всі наведені аргументи, найголовнішою рисою нинішніх автомобілів є прийнятна (хоч, відзначимо, і не дріб’язкова) ціна.

Габарити: Crossland більший за розмірами, а Venue не програє за кліренсом


Якщо не порівнювати розміри, зіставляючи кросовери один біля одного, то може здатися, що кореєць більший. Масивнішим він сприймається через брутальну кубічну форму кузова. “Опель” же виконано в стилі плавних ліній, там зроблено ставку на елегантність. Втім, за довжиною саме Crossland переважає Venue, причому на солідні майже 20 см: 4040 мм проти 4217 мм.

Тест-драйв Opel Mokka: нехай менший, але кращий

Та все одно, дизайн кожного з них - це історія про виразність. Обидва учасники порівняння мають високу лінію даху, що сприяє збільшенню простору над головою в салоні. Але за довжиною колісної бази знову перемагає Opel: 2604 мм проти 2520 мм у Venue. Кореєць намагається компенсувати простір на другому ряду сидінь встановленими у трохи більш вертикальному положенні спинками крісел.


Тому за цим параметрам майже паритет: салони обох конкурентів розраховані на перевезення 5 дорослих пасажирів, хоч і без особливих вигод. Але габарити “Кроссленда” все ж грають на руку ще й у питанні розміру багажного відсіку: він більший від такого у “Венью” на 55 літрів: 355 л проти 410 л відповідно. А от дорожній просвіт в автомобілів ідентичний і складає суттєві 170 мм рівно, в парі з короткими звісами це дозволяє здійснювати паркувальні маневри без побоювань.

Основні габарити Hyundai Venue Opel Crossland
Довжина/ширина/висота, мм 4040 / 1770 / 1592 4217 / 1765 / 1605
Колісна база, мм 2520 2604
Дорожній просвіт, мм 170 170
Об'єм багажника, л 355 410

Двигуни: Venue потужніший і швидший, а у Crossland є дизельна версія

Німецький кросовер пропонує на вибір одразу три силові установки. Це дві бензинові версії з 3-циліндровими двигунами, об’ємом 1,2 літра: 82-сильна атмосферна, що пропонується тільки в парі з 5-ступеневою “механікою”, і турбоверсія на 110 к.с., що працює виключно з 6-ступеневою АКПП. Гарна новина для прихильників важкого пального - наявність на українському ринку 120-сильної дизельної модифікації “Кросленда”. Вона так само працює з 6-діапазонним “автоматом”.

У прайс-листах Venue згаданий лише один двигун - це 1,6-літрова “четвірка”, потужністю 123 к.с. Обрати можна лише трансмісію - запропоновані гідротрансформаторна АКПП або механіка, обидві мають по 6 ступенів. Продуктивніший двигун корейського автомобіля за умови меншої спорядженої маси розганяє Venue швидше за будь-яку версію Crossland: Hyundai з АКПП набирає сотню за 10,3 с, тим часом як Opel витрачає на це щонайменше 10,9 с.

Тест-драйв
Hyundai Venue. Обери місце зустрічі

Непогані показники для субкомпактних кросоверів такої вартості, та все ж менший і легший корейський автомобіль є передбачувано динамічнішим, особливо у порівнянні з 82-сильною версією Crossland, яка розмінює 100 км/год за 14,5 секунди (“дизель” це робить за 11,5 сек). Натомість “німець” компенсує секунди в розгоні заощадженими літрами пального. 


Витрати суперників з бензиновими моторами й АКПП на трасі ще можна якось порівнювати: 4,8 у “Опеля” проти 5,9 у Hyundai. Однак пересування містом на такому Crossland буде значно економнішим: 5,9 л/100 км проти 9,5 у Venue. Ну а 120-сильний дизель Opel взагалі завдає суперникові удар нижче ватерлінії: від 3,7 л/100 км на трасі або 4,4 л/100 км містом (звісно ж, “на папері”). 

Силові агрегати Hyundai Venue Opel Crossland
Робочий об'єм, л/тип пального бензин 1,6 бензин 1,2 / дизель 1,5
Потужність, к.с. 123 82, 110 / 120
Розгін 0-100 км/год, с від 10,2 від 10,9
Витрата пального, л/100 км від 5,8 від 3,7
Коробка передач/система приводу 6-МКПП / 6-АКПП 5-МКПП / 6-АКПП

Комплектації та ціни: оснащення в обох багате, але на старті Venue дорожчий


Менша вхідна вартість “Опеля” пов’язана з тим, що в ній покупець не може обрати силовий агрегат - це буде слабший 82-сильний мотор з МКПП. Opel Crossland налічує три комплектації: Edition, Elegance та Ultimate. Отже, початкова версія Edition з атмосферним двигуном оцінюється в щонайменше 547 000 грн, однак має повний пакет систем безпеки.

В автомобілі буде наявний круїз-контроль з обмежувачем швидкості, двозонний клімат-контроль, підігрів сидінь і керма, задній датчик паркування, протоколи Apple CarPlay та Android Auto та світлодіодні фари. В цій комплектації автомобілі постачаються на сталевих 16-дюймових колісних дисках. Вартість середньої комплектації Elegance значно більша: 702 000 грн за бензинове авто і 738 200 грн за автомобіль з дизельним двигуном.

Купити новий Hyundai Venue на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Купити новий Hyundai Venue на AUTO.RIA
от 512 500 грн до 773 200 грн

Проте в ній покупець отримає не лише потужніші двигуни, а й автоматичну КПП. Додатково Crossland буде оснащено системою оптимального зчеплення шин з покриттям Grip Control, датчики паркування по колу і камеру заднього виду, безключовий доступ і запуск двигуна кнопкою. А також комбіноване еко-шкірою оздоблення салону, легкосплавні 16-дюймові колісні диски на додачу до елементів зовнішнього декору у вигляді чорного даху і сріблястих рейлінгів.

В максимальному оснащенні Ultimate пропонуються лише автомобілі з бензиновим турбодвигуном. Ціни стартують з позначки 771 200 грн. Окрім перелічених опцій Crossland отримає зсувні сидіння другого ряду, дворівневу підлогу багажного відсіку, автомат складання дзеркал, контроль сліпих зон, паркувальний асистент, панорамну камеру, обігрів лобового скла, салон з замші, просунуту мультимедіа, світлодіодні фари Full LED і легкосплавні 17-дюймові колеса.


Вартість Hyundai Venue стартує з відмітки в 642 600 грн в комплектації Express за автомобіль з МКПП, а за “автомат” доведеться доплатити близько 40 000 грн. Загалом комплектацій теж три: Express, Dynamic та Elagance. Початкова версія включає повний перелік систем безпеки, систему допомоги при старті вгору, кондиціонер, задні датчики паркування, селектор вибору режиму руху та типу покриття, LED денні ходові вогні, задній спойлер, автомат світла, а також металізовані накладки на елементи декору інтер’єру та екстер'єру.

Купити новий Opel Crossland на AUTO.RIA
Предложение о продаже
Купити новий Opel Crossland на AUTO.RIA
от 466 000 грн до 707 000 грн

Починаючи з комплектації Dynamic на Venue встановлюють легкосплавні 15-дюймові колеса. Серед відмінностей також клімат-контроль, камера заднього виду, підігрів керма та передніх сидінь, автомат складання дзеркал, підтримка Apple CarPlay та Android Auto, передній підлокітник та оздоблення шкірою елементів інтер'єру, а також рейлінги на даху. Вартість такого автомобіля з МКПП - 702 600 грн, та за наявності на складі авто 2021-го року випуску доплатити за “автомат” доведеться лише 14 000 грн.

Найдорожчу версію оцінюють в щонайменше 752 800 грн, а відрізняє її наявність круїз-контролю, світлодіодні задні ліхтарі, комбіноване оздоблення салону екошкірою, кольоровий пакет для інтер’єру, 17-дюймові легкосплавні диски, хромована решітка радіатора, а також контрастне фарбування елементів кузова. Ця версія продається лише з автоматичною трансмісією.

Вартість Hyundai Venue Opel Crossland
Комплектації Express, Dynamic, Elagance Edition, Elegance, Ultimate
Ціни, грн 642 600 - 752 800 543 000 - 771 200

У підсумку

Як бачимо, обидва автомобілі мають гарно оснащені навіть початкові комплектації, а перевагою вибору обох моделей є можливість виділитися у потоці яскравими кольорами кузова та елементами його оздоблення. На боці Opel Crossland щедріші варіанти оздоблення і системи контролю, місткіше багажне відділення і значно дешевша початкова комплектація. Крім того, німецьке авто пропонує вибір економних двигунів. 

Нові малолітражні кросовери. Що є на AUTO.RIA?

На боці Hyundai Venue - потужніший двигун, завдяки якому “кореєць” сприймається динамічнішим. Також суттєвим фактором є відносно невелика розбіжність у вартості модифікацій, а також істотні можливості індивідуалізації. Та попри зовнішній вигляд автомобілів у формі копилок для грошей, ні Hyundai Venue, ані Opel Crossland точно не зможуть обчистити ваш персональний рахунок.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми