debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
З «легковими правами» можна сісти за кермо вантажівки — Уряд Назад

З «легковими правами» можна сісти за кермо вантажівки — Уряд

На час воєнних дій Кабмін дозволив власникам посвідчення водія з категорією B кермувати автомобілями категорій С та С1.

Український уряд дозволив автомобілістам, які мають посвідчення водія з відкритою «легковою» категорією В, сідати за кермо тяжчого транспорту. Йдеться насамперед про авто категорії С та С1: саме такі машини набули надзвичайної популярності завдяки великій потребі доправлення гуманітарних вантажів до невеликих населених пунктів.

Які легковики зараз добре продаються? Досліджуємо сегмент від 2015 р.в. та новіші

Нагадаємо, що категорія В передбачає управління легковим автомобілем з максимальною масою до 3,5 тонн. Допустима кількість місць для сидіння - до 9 пасажирів (водій + 8 пасажирів). Права категорії С дозволяють кермувати вантажними автомобілями з максимальною масою автомобіля більше ніж 7,5 тонн, а власники посвідчення з категорією С1 можуть управляти середніми вантажними автомобілями масою 3,5 – 7,5 тонни. Відтепер і до скасування воєнного стану в Україні право на управління подібною технікою надано водіям, які мають категорію В.

А не заберуть? За яких умов авто можуть вилучити для воєнних потреб

Згадані зміни передбачено Постановою Кабінету міністрів №348, яка вносить тимчасові зміни до документу під назвою «Деякі питання допуску водіїв до керування транспортними засобами» і чинний з 22 березня до скасування воєнного стану.

Разом переможемо!

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми