debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Бензин, дизель чи електрика? Чим живляться нові авто в Україні Назад

Бензин, дизель чи електрика? Чим живляться нові авто в Україні

За підсумками вересня продажі нових авто вийшли на середній рівень, притаманний воєнному часу. Яким силовим агрегатам за типом живлення віддають перевагу покупці?

Паливна криза на початку війни не могла не вплинути на вподобання українських автомобілістів: довжелезні черги на заправках змусили багатьох переглянути ставлення до електричного транспорту. Втім, дива все одно не сталося: хоч попит на електромобілі й перевищував позначку у 1500 авто протягом трьох місяців, більшість угод купівлі-продажу укладалася з уживаними «електричками».

20 найпопулярніших нових авто України. Що купували у вересні?

Частка нової техніки серед усіх куплених електромобілів, якщо порівняти з аналогічним періодом 2021 року, зросла майже до 16% (проти 13%), однак абсолютні значення поки не надто вражають: у вересні 2022-го власниками нових авто на електричній тязі стали 264 українських автомобілісти, тим часом як загальна кількість продажів за підсумками місяця сягнула майже 3,4 тисячі нових авто. То які ж силові установки мали більший попит?

Рейтинг популярності за типом пального

за підсумками продажів нових авто у вересні 2022 року*

*Дані ГСЦ МВС України

Як бачимо, найпривабливішим варіантом нового авто в Україні досі залишається легковик з бензиновим агрегатом: у вересні на такі припало майже 56% продажів. Частка дизелів більш ніж удвічі скромніша: близько 23%, - втім, це можна пояснити істотним зниженням пропозиції (через жорсткі екологічні обмеження та низку пов’язаних з ними скандалів виробники активно скорочують виробництво дизельних авто). До того ж вартість нових легковиків з дизельними двигунами вища, якщо порівнювати її з цінниками аналогічних моделей, обладнаних бензиновими агрегатами.

Нові «справжні» позашляховики: що є на AUTO.RIA?

Вища ціна, вочевидь, є каменем спотикання й для тих покупців, які розглядають купівлю нового авто з гібридною силовою установкою: залежно від типу електрифікації (детально про нюанси, вади й переваги різних типів гібридних авто ми розповідали раніше) вартість «гібрида» може істотно перевищувати цінник бензинового чи дизельного авто. До речі, в цьому сегменті переважає попит на гібридні авто з бензоелектричними силовими установками (275 угод протягом вересня), тим часом як дизель-електричні гібриди купують не так активно (142 проданих авто). Не дивина: наразі гібриди з дизельним ДВЗ в Україні пропонують лише дилери BMW, Mercedes-Benz та Volvo.

12 найдешевших нових седанів: що є на AUTO.RIA?

Найменшим сегментом нових легковиків з «альтернативними» силовими установками за підсумками вересня виявилися авто з двигунами, які можуть споживати газове пальне. Втім, цей парадокс нескладно пояснити практично повною відсутністю «заводських» пропозицій: усі нові легковики, які отримали у свідоцтві про реєстрацію позначку «Бензин або газ», мають ГБО, встановлене авторизованими дилерами вже в Україні.

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми