debug 0507 header1
debug 0507 header2
AUTO.RIA
Рейтинг популярних нових авто України. Що купували у листопаді? Назад

Рейтинг популярних нових авто України. Що купували у листопаді?

20 нових легковиків, які мали найбільший попит протягом останнього місяця осені.

Щомісяця, напередодні завантаження свіжих даних про реєстраційні дії з новими авто від Головного Сервісного центру МВС, ми підсвідомо починаємо готувати себе до невтішної картини, — і щоразу переконуємося: «чутки про смерть автомобільного ринку в Україні дещо перебільшені». Варварські обстріли цивільної інфраструктури, викликані ними руйнації та відключення електроенергії не допомагають рашистам вибити дух із хазяйновитих і впертих українців.

Не на тих напали! В Україні продали більше нових електромобілів

Звісно, війна впливає на життя, плани й статки кожного з нас, однак люди живуть вірою у перемогу, підтримують одне одного і живлять знівечену ворогом економіку (навіть якщо й не надто свідомо та цілеспрямовано) кожною власною гривнею. З огляду на трагічні події осені можна було небезпідставно прогнозувати, що попит на нові авто зменшиться до символічних значень, — але ж ні! За підсумками листопада продажі склали 3090 легковиків, тобто проти жовтня ринок зменшився лише на кілька десятків нових машин.

20 найпопулярніших нових авто України. Що купували у жовтні?

Та якщо бути відвертим, навіть цього падіння могло б не відбутися, якби не дефіцит деяких моделей, викликаний складнішою логістикою суходолом. Наприклад, цього разу ви не побачите у першій десятці лідерів українського ринку незмінно популярного Kia Sportage, який місяць тому впритул наблизився до звичної першої позиції з результатом у 248 авто. У листопаді дилери продали на 200 «Спортажів» менше, а на момент цього підрахунку вони взагалі мали у наявності лише декілька машин.

Топ-20 найпопулярніших моделей в Україні

за підсумками продажів нових авто у листопаді*

1. Renault Duster: 363 авто;

2. Toyota RAV4: 307 авто;

3. Toyota Land Cruiser Prado: 186 авто;

4. Suzuki Vitara: 133 авто;

5. BMW X5: 108 авто;

6. Hyundai Tucson: 105 авто;

7. Volkswagen ID.4: 96 авто;

8. Skoda Kodiaq: 94 авто;

9. Mercedes-Benz GLE: 66 авто;

10. Skoda Octavia: 64 авто.

Варто зазначити, що лідерська позиція Renault Duster, який знову переграв довічного суперника Toyota RAV4, має один нюанс: статистика свідчить, що кілька десятків румунських кросоверів були замовлені для переобладнання в Україні (вочевидь, для потреб правоохоронців). За інших обставин верхній щабель рейтингу міг би знову посісти культовий на українських теренах «японець».

Найдешевші авто в Україні: повний привод, «автомат», турбомотор... Але не все одразу!

З усім тим, прихильність українських автомобілістів до вседорожних автомобілів (кросоверів та позашляховиків) залишається незмінною: серед 21 моделі, які піднялися до топ-20 за підсумками продажів останнього місяця осені, «не SUV» виявилися лише троє: ліфтбек Skoda Octavia, седан Toyota Camry та компактвен Renault Express, який має чималий попит в утилітарному (і дуже недорогому) варіанті фургончика для малого бізнесу Express Van.

11. Toyota Land Cruiser: 62 авто;

12. BMW X6: 55 авто;

13. Skoda Karoq: 54 авто;

14. Toyota Camry: 48 авто;

14. Volvo XC90: 48 авто;

15. Kia Sportage: 47 авто;

16. Toyota Yaris Cross: 46 авто;

17. Chery Tiggo 4: 42 авто;

18. Skoda Kamiq: 37 авто;

19. Land Rover Defender: 28 авто;

20. Renault Express: 27 авто.

*Дані ГСЦ МВС України

Насамкінець варто відзначити дивовижно стабільний попит на електромобілі: навіть з огляду на аварійні відключення електроенергії, які раз у раз вкривають Україну темним рядном, продаж нових «електричок» у листопаді склав 268 одиниць — лише на 14 машин менше, ніж попереднього місяця, і на 18 угод далі від рекордної позначки минулого травня.

Рейтинг нових електромобілів, які купували в Україні у вересні

Беззаперечним лідером «електричного сегмента» в Україні (принаймні, якщо говорити про нову техніку) вже котрий місяць поспіль залишається виготовлений у КНР Volkswagen ID.4. Його найближчий переслідувач Honda M-NV (теж китайського походження) зупинився в одному кроці від нижнього рядка цього рейтингу з підсумком у 26 проданих авто, розділивши 21 сходинку з бензиновим Nissan Qashqai. Детально про найпопулярніші нові «електрички» ми розповімо незабаром.

Отзывы о Renault Duster

383 место
Отлично
445 отзывов
4.1
383 место
Общий рейтинг авто
  • Управление
    4.3
  • Надежность
    4.3
  • Комфорт
    3.8
  • Цена
    4.0
  • Дизайн
    4.0

дизайн кузова, динамика, дорожный просвет, качество сборки, коробка передач

качество материалов, шумоизоляция

Все отзывы о Renault Duster

Подпишитесь на рассылку

Получайте первыми новости в удобном формате

Прокомментируйте первым

Добавить комментарий к статье

Каталог автосервисов Украины

Смотреть все →

Перевірено людьми